Tip en ven   Udskriv siden   Facebook
 

Familiepakken

Når én i familien har et problem, har hele familien et problem.

Mange unge føler, at de får et stempel i panden, når forældrene eller skolepsykologen henviser dem til et offentligt behandlingstilbud.

Føler du, at din familie blot er et personnummer i et system, som ikke formår at tage hurtigt og effektivt hånd om jeres problemer, kan Ungdomsproblemer.dk hjælpe dig og din familie med faguddannede, kvalificerede medarbejdere.

Overblik over vores hjælpeforanstaltninger til familier:
Livsstilssamtaler Syv samtaler for 3500 kr.
Støttekontaktperson 350 kr. pr. time.
Botilbud Den unges husleje + konsulenttimer + forbrug.
Konsulentbesøg 625 kr. pr. time.
Misbrugs konsultation 625 kr. pr. time.

  Vi sender gerne medarbejdere ud til jer. Der betales der timepris for det antal timer medarbejderen bruger + kørselstakst.

 

Anbefaling på konsulentpakke til familien:

 
Det sker bare ikke for din familie. Dine børn klarer sig jo godt i skolen, de har venner og er populære. Du er stadig gift med børnenes far efter omtrent tyve år, I har arbejde, hus og have. Men det skete. Vores store datter blev misbruger. Først hash, siden alle mulige andre stoffer, bortset fra heroin.
Den dag du opdager det, falder verden fra hinanden. Du græder, raser, trygler og beder. Når du så er færdig med det, begynder kampen - og det er en kamp, der kun kan vindes, hvis du får hjælp.
Hun var atten, da vi fandt ud af, at hun røg hash. Forinden havde hun haft problemer med skolen og virkede irritabel og trist. Vi kontaktede Amtsungdomscenteret i Næstved, fordi vi håbede at få vejledning til, hvordan vi hjalp hende ud af misbruget.
Det blev til en formanende snak og et forslag om, at vores datter skulle flytte ind i en bolig for unge med psykiske problemer - de havde det jo så godt der, mente vejlederen. Vi takkede nej, og vores datter genoptog sin HF-uddannelse og flyttede hjem til os igen efter eget valg uden hash. Vores datter mødte en sød ung mand, der havde problemer med sin egen familie. Han flyttede ind hos os. Inden længe kom de ud i et misbrug af speed og ecstasy, og inden vi opdagede det, flyttede de hjemmefra.
Da vi opdagede det, flyttede de to unge hjem til os igen. De ville holde op med at tage stoffer, fortalte de. Endnu engang kom Amtsungdomscenteret på banen. De var så venlige at sende en dame, en misbrugskonsulent, der skulle snakke med de unge en gang om ugen. Ad samtalens vej skulle de to unge så indse, at alt ville være bedre uden stoffer.
Efter et par måneder mente den flinke dame, at alt var godt. De unge var stoffrie og kunne sagtens bo alene, og de unge flyttede igen hjemmefra. Desværre tog den flinke dame fejl. De to unge var stadig på stoffer.
Alt i alt gik der små to år, hvor vi blev bang hver gang telefonen ringede. To år med sejre og nederlag. To år hvor de unge gik fra hinanden, to år hvor vi, som forældre aldrig vidste, om hun egentlig var clean eller ej.
Den 24. juli 2005 ringede jeg til min datter om morgenen. En fremmed tog telefonen og sagde, at hun ikke havde det så godt. 20 minutter senere stod vi foran vores datters lejlighed. Hun mistede bevidstheden i bilen, og vi indlagde hende på hospitalet med en overdosis. Det var den længste søndag i vores liv, men hun overlevede, og da hun vågnede, gav vi hende et valg. Enten blev hun stoffri nu, ellers matte vi leve hver vores liv. Hun valgte at blive stoffri. Sygehusets hjælp bestod i en henvisning til et misbrugsbehandlingssted. Her fortalte en psykolog os, at vores datter nu måtte lære at passe på sine forældre og holde op med at tage stoffer. Lige der besluttede vi, at det var for farligt at få hjælp af det offentlig system.
Samme dag kontaktede vi "Ungdomsproblemer.dk". Og så samme dag fik vores datter en fast kontaktperson; Vivi. En ung voksen kvinde, der kunne snakke med vores datter - også om de ting, forældre og børn ikke kan tale sammen om. Mindst en gang om ugen har de talt sammen eller lavet forskellige ting. Vivi blev en fast bestanddel af vores liv. Vores datter og Vivi respekterer hinanden og stille og roligt har vores datter set, at der findes en anden vej.

Vi havde gerne set, at vores datter kunne få et døgnophold på "Ungdomsproblemer.dk". Faktisk har vi søgt om det i to år, vi har fået afslag på afslag og anket igen og igen. Begrundelsen er, at vores datter falder mellem to paragraffer og for øvrigt kommer fra en velfungerende familie, så hvad er problemet? Der er så heller ikke et problem længere. Hun har afsluttet sin HF-eksamen med en flot karakter. Hun er i videregående uddannelse og har et ekstra job, hun er glad for. Hun har været stoffri i to år og har masser af fremtidsplaner - men uden Vivi og "Ungdomsproblemer.dk" havde hun ikke været der, hvor hun er nu.
Vivi og "Ungdomsproblemer.dk" gav vores datter en ny måde at leve på. For os betød det, at vi stadig kan være sammen som en familie.
Birte Iversen, Allerød
 
 
Center for Kognitiv Udvikling | Ågerupvej 66 | 2750 Ballerup | 70 27 25 26 | info@ungdomsproblemer.dk

Foredrag: www.ungdomsproblemer.dk
Socialiseringsprogram: www.dkap.dk
Center for Kognitiv Udvikling: www.dreamcenter.dk
International hjemmeside: www.lyngemind.com